
Doktor nauk medycznych, dietetyk medyczny, psychodietetyk, członek Polskiego Stowarzyszenia Osób z Celiakią i na Diecie Bezglutenowej. Absolwentka Gdańskiego Uniwersytetu Medycznego. Rozprawę doktorską obroniła na Wydziale Lekarskim z zakresu nadwrażliwości pokarmowej IgG-zależnej. Dietetyk Samodzielnego Zespołu Dietetyków Uniwersyteckiego Centrum Klinicznego w Gdańsku, w ramach którego odpowiada za konsultacje żywieniowe na oddziałach (m.in.: w Klinice Reumatologii, Immunologii Klinicznej, Geriatrii i Chorób Wewnętrznych)
Posiada wieloletnie doświadczenie w pracy w pacjentami z chorobami z zakresu m.in.: gastroenterologii oraz alergii i nietolerancji pokarmowych. Jej szczególną pasją jest dietetyka kliniczna, patofizjologia oraz immunologia. Interesuje się również mechanizmami wpływu diety oraz suplementacji na kondycję i wygląd skóry. Stale podnosi kwalifikacje uczestnicząc w konferencjach oraz kursach, ukończyła również studia podyplomowe z „Psychodietetyki” WSNS w Lublinie oraz „Żywienia i suplementacji w sporcie” na AWFiS w Gdańsku. Zdobyła wyróżnienie za pracę zaprezentowaną podczas konferencji „Żywienie w chorobach autoimmunizacyjnych. Pomiędzy koncepcjami patofizjologicznymi a Evidence-Based Nutrition” oraz za pracę zaprezentowaną podczas „VIII Ogólnokrajowej Konferencji Naukowej Młodzi Naukowcy w Polsce – Badania i Rozwój”. W latach 2015-2018 laureatka grantu dla Młodych Naukowców. Na Uniwersytecie WSB Merito w Gdańsku prowadzi zajęcia z zakresu m.in: alergologii, poradnictwa dietetycznego oraz suplementacji.