Opis kierunku

Studia w formule online
Nową wiedzę i umiejętności zdobywasz, dzięki zajęciom realizowanym na platformie MS Teams.  Z wykładowcami i uczestnikami studiów kontaktujesz się przez internet, w czasie rzeczywistym.

  • min. 90 % godzin jest realizowanych z wykorzystaniem metod i technik kształcenia na odległość w formie synchronicznej  (w stosunku do wszystkich godzin przewidzianych w programie studiów).
realizacja online

Nadwaga i otyłość, wynikające z nieprawidłowych nawyków żywieniowych, powodują wzrost zachorowań na choroby cywilizacyjne. Jednocześnie rosnąca świadomość zdrowotna społeczeństwa zwiększa zapotrzebowanie na specjalistów z zakresu żywienia. Studia adresowane są do osób zainteresowanych zdobywaniem wiedzy i umiejętności w temacie dietoterapii i profilaktyki żywieniowej.

 

 

sum_2024

Chcesz skorzystać z dofinansowania Bazy Usług Rozwojowych?

Sprawdź nasze usługi w BUR: Wyszukiwarka usług - Baza Usług Rozwojowych - PARP

Jeśli nie możesz znaleźć usługi, która Cię interesuje, skontaktuj się z nami, a wprowadzimy ją specjalnie dla Ciebie!

 

DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ

BUR

Co zyskujesz?

Wykwalifikowana i doświadczona kadra umożliwi Ci:

  • uzyskanie aktualnej wiedzy i umiejętności praktycznych z zakresu poradnictwa żywieniowego, w tym m.in. informacji na temat bilansowania diety osób w różnym wieku, w różnym stanie fizjologicznym i wykazujących różny poziom aktywności fizycznej, nutrigenomiki oraz psychodietetyki; żywienia człowieka zdrowego i chorego; oceny sposobu żywienia i stanu odżywienia oraz ich wpływu na zachowanie zdrowia człowieka; planowania żywienia w przebiegu chorób dietozależnych, zarówno w żywieniu indywidualnym, jak i zbiorowym; 
  • zapoznanie się z zagadnieniami z zakresu technologii przygotowywania potraw i przechowywania żywności;
  • uzyskanie umiejętność oceny i planowania indywidualnego i zbiorowego żywienia osób zdrowych i chorych, zarówno w ramach prowadzenia własnej indywidulanej praktyki zawodowej, jak i w publicznych i niepublicznych zakładach opieki zdrowotnej, placówkach żywienia zbiorowego czy w placówkach sportowo-rekreacyjnych po spełnieniu wymogów zawartych w Rozporządzeniu Ministra Zdrowia z dnia 20 lipca 2011 r. w sprawie kwalifikacji wymaganych od pracowników na poszczególnych rodzajach stanowisk pracy w podmiotach leczniczych niebędących przedsiębiorcami przekazanie aktualnej wiedzy z zakresu poradnictwa żywieniowego;
  • uzyskanie  umiejętności prowadzenia działalności edukacyjnej w zakresie żywienia
  • nabycie kompetencji społecznych nastawionych na potrzebę poszerzania wiedzy i rozumienie sensu stosowania działań profilaktycznych promujących prawidłowe odżywianie i aktywność fizyczną w zapobieganiu chorobom dietozależnym, jak i rozumienia konieczności stosowania wysokich standardów etycznych i rzetelnego wypełniania obowiązków zawodowych, oraz dochowania tajemnicy zawodowej

 

Dla kogo?

Oferta studiów skierowana jest m.in. do absolwentów takich kierunków, jak:

  • żywienie człowieka
  • technologia żywności
  • medycyna                                                                         
  • pielęgniarstwo
  • farmacja                                                                            
  • biologia
  • psychologia
  • biotechnologia                                                                             
  • weterynaria
  • wychowanie fizyczne
  • rehabilitacja
  • zdrowie publiczne.

Partnerzy kierunku

Współpracujemy z wieloma firmami, dzięki czemu na bieżąco dostosowujemy program nauczania do wymagań danej branży.

Nie czekaj, zapisz się online!

do 27 maja
czesne już od
350 zł
305 zł
miesięcznie!

Zapisując się do 27 maja zyskujesz 1200 zł zniżki, na którą składa się:

  • 800 zł zniżki w czesnym
  • 400 zł zniżki we wpisowym

 

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 305 zł / miesiąc.

Jesteś naszym absolwentem? Zyskujesz więcej!  1400 zł zniżki, na którą składa się:

  • 1000 zł zniżki w czesnym
  • 400 zł zniżki we wpisowym

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 294 zł/mies. 

Program studiów

Program studiów podyplomowych na kierunku Dietetyka i poradnictwo żywieniowe.

Liczba miesięcy nauki: 9
Liczba godzin: 189
Liczba zjazdów: 10
Liczba semestrów: 2
Zobacz program studiów

Wykładowcy

dr Adrianna Kilikowska
dr Adrianna Kilikowska

Dziekan Wydziału Zdrowia

doktor nauk biologicznych, biolog molekularny i genetyk, edukator żywieniowy. Absolwent Biologii na Uniwersytecie Gdańskim, Dietetyki i Planowania Żywienia na Uniwersytecie Przyrodniczym w Poznaniu oraz Poradnictwa dietetycznego – postępy w żywieniu...

Poznaj innych wykładowców
Hand icon

Jeśli wiesz już, co chcesz studiować

Zapisz się online
Pobierz stronę do PDF