Opis kierunku
Studia w formule online
Nową wiedzę i umiejętności zdobywasz, dzięki zajęciom realizowanym na platformie MS Teams. Z wykładowcami i uczestnikami studiów kontaktujesz się przez internet, w czasie rzeczywistym.
- min. 90 % godzin jest realizowanych z wykorzystaniem metod i technik kształcenia na odległość w formie synchronicznej (w stosunku do wszystkich godzin przewidzianych w programie studiów).

Nadwaga i otyłość, wynikające z nieprawidłowych nawyków żywieniowych, powodują wzrost zachorowań na choroby cywilizacyjne. Jednocześnie rosnąca świadomość zdrowotna społeczeństwa zwiększa zapotrzebowanie na specjalistów z zakresu żywienia. Studia adresowane są do osób zainteresowanych zdobywaniem wiedzy i umiejętności w temacie dietoterapii i profilaktyki żywieniowej.

Chcesz skorzystać z dofinansowania Bazy Usług Rozwojowych?
Sprawdź nasze usługi w BUR: Wyszukiwarka usług - Baza Usług Rozwojowych - PARP
Jeśli nie możesz znaleźć usługi, która Cię interesuje, skontaktuj się z nami, a wprowadzimy ją specjalnie dla Ciebie!

Co zyskujesz?
Wykwalifikowana i doświadczona kadra umożliwi Ci:
- uzyskanie aktualnej wiedzy i umiejętności praktycznych z zakresu poradnictwa żywieniowego, w tym m.in. informacji na temat bilansowania diety osób w różnym wieku, w różnym stanie fizjologicznym i wykazujących różny poziom aktywności fizycznej, nutrigenomiki oraz psychodietetyki; żywienia człowieka zdrowego i chorego; oceny sposobu żywienia i stanu odżywienia oraz ich wpływu na zachowanie zdrowia człowieka; planowania żywienia w przebiegu chorób dietozależnych, zarówno w żywieniu indywidualnym, jak i zbiorowym;
- zapoznanie się z zagadnieniami z zakresu technologii przygotowywania potraw i przechowywania żywności;
- uzyskanie umiejętność oceny i planowania indywidualnego i zbiorowego żywienia osób zdrowych i chorych, zarówno w ramach prowadzenia własnej indywidulanej praktyki zawodowej, jak i w publicznych i niepublicznych zakładach opieki zdrowotnej, placówkach żywienia zbiorowego czy w placówkach sportowo-rekreacyjnych po spełnieniu wymogów zawartych w Rozporządzeniu Ministra Zdrowia z dnia 20 lipca 2011 r. w sprawie kwalifikacji wymaganych od pracowników na poszczególnych rodzajach stanowisk pracy w podmiotach leczniczych niebędących przedsiębiorcami przekazanie aktualnej wiedzy z zakresu poradnictwa żywieniowego;
- uzyskanie umiejętności prowadzenia działalności edukacyjnej w zakresie żywienia
- nabycie kompetencji społecznych nastawionych na potrzebę poszerzania wiedzy i rozumienie sensu stosowania działań profilaktycznych promujących prawidłowe odżywianie i aktywność fizyczną w zapobieganiu chorobom dietozależnym, jak i rozumienia konieczności stosowania wysokich standardów etycznych i rzetelnego wypełniania obowiązków zawodowych, oraz dochowania tajemnicy zawodowej
Dla kogo?
Oferta studiów skierowana jest m.in. do absolwentów takich kierunków, jak:
- żywienie człowieka
- technologia żywności
- medycyna
- pielęgniarstwo
- farmacja
- biologia
- psychologia
- biotechnologia
- weterynaria
- wychowanie fizyczne
- rehabilitacja
- zdrowie publiczne.
Partnerzy kierunku
Nie czekaj, zapisz się online!
Zapisując się do 27 maja zyskujesz 1200 zł zniżki, na którą składa się:
- 800 zł zniżki w czesnym
- 400 zł zniżki we wpisowym
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 305 zł / miesiąc.
Jesteś naszym absolwentem? Zyskujesz więcej! 1400 zł zniżki, na którą składa się:
- 1000 zł zniżki w czesnym
- 400 zł zniżki we wpisowym
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 294 zł/mies.
Program studiów
Program studiów podyplomowych na kierunku Dietetyka i poradnictwo żywieniowe.