Przedstawiciele trójmiejskiego biznesu w tym WSB Gdynia w czwartek, 28 listopada 2019 r., wzięli udział  w drugiej odsłonie przedsięwzięcia "Pomaganie przez gotowanie!", charytatywnej akcji Dziennika Bałtyckiego. Było mnóstwo dobrej zabawy, ale najważniejszy był szczytny cel, czyli wsparcie gdyńskiego hospicjum.

 



Uczestnikom akcji pomagali uczniowie Technikum Gastronomicznego. Gotowano przez cztery godziny, a efekty były więcej, niż okazałe. Przyrządzona została m.in. zupa grzybowa, pierogi, krokiety, śledź po kaszubsku, dorsz po grecku, groch z kapustą, sałatka śledziowa pod pierzynką, łosoś z ziołami zapiekany w cieście z pastą, pierniki. Gotowanie zakończyło się sympatyczną, wspólną ucztą. Naszą Uczelnię reprezentowała dr Maja Głuchowska - Wójcicka, prodziekan WSB Gdynia.
 

Czytaj więcej