Opis kierunku
Studia w formule online
Nową wiedzę i umiejętności zdobywasz, dzięki zajęciom realizowanym na platformie MS Teams. Z wykładowcami i uczestnikami studiów kontaktujesz się przez internet, w czasie rzeczywistym.
- min. 90 % godzin jest realizowanych z wykorzystaniem metod i technik kształcenia na odległość w formie synchronicznej (w stosunku do wszystkich godzin przewidzianych w programie studiów).
![sposób realizacji studiów - online](/gdynia/sites/gdynia/files/styles/610x334/public/media/image/spos%C3%B3b%20realizacji%20studi%C3%B3w%20-%20online_0.png?itok=rAaWJXWp)
Nadwaga i otyłość, wynikające z nieprawidłowych nawyków żywieniowych, powodują wzrost zachorowań na choroby cywilizacyjne. Jednocześnie rosnąca świadomość zdrowotna społeczeństwa zwiększa zapotrzebowanie na specjalistów z zakresu żywienia. Studia adresowane są do osób zainteresowanych zdobywaniem wiedzy i umiejętności w temacie dietoterapii i profilaktyki żywieniowej.
![zdrowie zdrowie](/gdynia/sites/gdynia/files/styles/610x334/public/media/image/IMG_0381_new_v3%20%281%29%20%281%29%20%281%29.jpg?itok=FFyEBnqn)
Co zyskujesz?
Wykwalifikowana i doświadczona kadra umożliwi Ci:
- uzyskanie aktualnej wiedzy i umiejętności praktycznych z zakresu poradnictwa żywieniowego, w tym m.in. informacji na temat bilansowania diety osób w różnym wieku, w różnym stanie fizjologicznym i wykazujących różny poziom aktywności fizycznej, nutrigenomiki oraz psychodietetyki; żywienia człowieka zdrowego i chorego; oceny sposobu żywienia i stanu odżywienia oraz ich wpływu na zachowanie zdrowia człowieka; planowania żywienia w przebiegu chorób dietozależnych, zarówno w żywieniu indywidualnym, jak i zbiorowym;
- zapoznanie się z zagadnieniami z zakresu technologii przygotowywania potraw i przechowywania żywności;
- uzyskanie umiejętność oceny i planowania indywidualnego i zbiorowego żywienia osób zdrowych i chorych, zarówno w ramach prowadzenia własnej indywidulanej praktyki zawodowej, jak i w publicznych i niepublicznych zakładach opieki zdrowotnej, placówkach żywienia zbiorowego czy w placówkach sportowo-rekreacyjnych po spełnieniu wymogów zawartych w Rozporządzeniu Ministra Zdrowia z dnia 20 lipca 2011 r. w sprawie kwalifikacji wymaganych od pracowników na poszczególnych rodzajach stanowisk pracy w podmiotach leczniczych niebędących przedsiębiorcami przekazanie aktualnej wiedzy z zakresu poradnictwa żywieniowego;
- uzyskanie umiejętności prowadzenia działalności edukacyjnej w zakresie żywienia
- nabycie kompetencji społecznych nastawionych na potrzebę poszerzania wiedzy i rozumienie sensu stosowania działań profilaktycznych promujących prawidłowe odżywianie i aktywność fizyczną w zapobieganiu chorobom dietozależnym, jak i rozumienia konieczności stosowania wysokich standardów etycznych i rzetelnego wypełniania obowiązków zawodowych, oraz dochowania tajemnicy zawodowej.
Dla kogo?
Oferta studiów skierowana jest m.in. do absolwentów takich kierunków, jak:
- żywienie człowieka
- technologia żywności
- medycyna
- pielęgniarstwo
- farmacja
- biologia
- psychologia
- biotechnologia
- weterynaria
- wychowanie fizyczne
- rehabilitacja
- zdrowie publiczne.
Nie czekaj, zapisz się online. Pierwsi korzystają najwięcej!
Zapisując się do 31 lipca, zyskujesz 1200 zł, dzięki:
- 800 zł zniżki w czesnym rozliczanej przez cały okres studiów, proporcjonalnie do wybranego systemu ratalnego,
- 400 zł dzięki zwolnieniu z opłaty wpisowej.
Czesne już od 262 zł 285 zł miesięcznie.
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 240 zł / miesiąc
Jeśli jesteś naszym absolwentem, zyskasz jeszcze więcej 1400 zł:
- 1000 zł zniżki w czesnym rozliczanej przez cały okres studiów, proporcjonalnie do wybranego systemu ratalnego,
- 400 zł dzięki zwolnieniu z opłaty wpisowej.
Program studiów
Program studiów podyplomowych na kierunku Dietetyka i poradnictwo żywieniowe.
Wykładowcy
Kontakt
Na Twoje pytania odpowie Biuro Rekrutacji
Uwaga! Biuro Rekrutacji pracuje w czerwcu w wybrane soboty tj. 13 i 27 lipca.
Parter - pokój 1
ul. Śląska 35/37
81-310 Gdynia
- pn-pt: 09:00 - 16:00
- so: 09:00 - 13:00