Czego nauczysz się, wybierając tę specjalność?
- Nauczysz się zarządzania obiektami hotelarskimi i gastronomicznymi oraz ich organizacji.
- Poznasz zasady stosowania metod zarządzania jakością usług hotelarskich i gastronomicznych.
- Dowiesz się, jak przygotowywać oferty zgodnie z zasadami prawidłowego żywienia i dietetyki.
- Nauczysz się wykorzystywania siły produktów regionalnych oraz możliwości ich wytwarzania i dystrybucji.
- Zdobędziesz wiedzę z zakresu zasad bezpieczeństwa i systemu jakości żywności.
- Zaczniesz stosować podstawową wiedzę z zakresu prawa turystycznego.
- Będziesz zaznajomiony z najnowszymi rozwiązaniami w obsłudze konsumenta.
Studia hybrydowe
Zajęcia ćwiczeniowe zrealizujesz na uczelni, a wykłady – online, na platformie MS Teams, w czasie których z wykładowcami i kolegami z grupy kontaktujesz się przez internet, w czasie rzeczywistym (synchronicznie). Dodatkowo skorzystasz z materiałów zamieszczanych na platformie Moodle, w dogodnym dla Ciebie czasie (asynchronicznie).
Praca dla Ciebie
- kierownik hostelu, motelu, kempingu, pensjonatu, działu w hotelu
- menedżer agroturystyki
- analityk rynku hotelarskiego
- konsjerż
- właściciel działalności gospodarczej w zakresie usług gastronomicznych i poradnictwa dietetycznego
- menedżer zakładu gastronomicznego
- specjalista ds. gastronomii
- specjalista ds. obsługi klienta w branży gastronomicznej
- specjalista ds. sprzedaży i marketingu restauracji
Co jeszcze powinieneś wiedzieć?
W ramach specjalności będziesz mógł zdobyć certyfikaty: Systemy informatyczne w hotelu. Współpracujemy z wieloma hotelami takimi jak: Bulwar, Filmar, Copernicus czy Mercure. W tych miejscach odbędziesz praktyki, staże, a także wizyty studyjne.