Czego nauczysz się, wybierając tę specjalność?
- Poznasz nowoczesnych techniki zarządzania operacyjnego i strategicznego w hotelu i gastronomii
- Dowiesz się, jak stosować wskaźniki analizy ekonomicznej, które są niezbędne do określenia stanu i kondycji przedsiębiorstwa
- Będziesz wykorzystywać zasady rachunkowości w małych i średnich przedsiębiorstwach hotelarskich
- Będziesz zarządzać portfelem usług HoReCa, planować i wdrażać nowe produkty hotelarskie
- Poznasz zasady rekrutacji i zarządzania personelem w hotelu i gastronomii
- Będziesz umiał wykorzystać właściwe narzędzia marketingu
- Zyskasz umiejętność profesjonalnej obsługi gościa indywidualnego i grupowego
- Ukształtujesz i rozwiniesz swoje kompetencji kierownicze, poznasz techniki negocjacyjne
- Zrozumiesz znaczenie zarządzania jakością
Studia hybrydowe
Zajęcia ćwiczeniowe zrealizujesz na uczelni, a wykłady – online, na platformie MS Teams, w czasie których z wykładowcami i kolegami z grupy kontaktujesz się przez internet, w czasie rzeczywistym (synchronicznie). Dodatkowo skorzystasz z materiałów zamieszczanych na platformie Moodle, w dogodnym dla Ciebie czasie (asynchronicznie).
Praca dla Ciebie
- Menedżer hotelu
- Kierownikprzedsiębiorstwa gastronomicznego
- Menedżer restauracji
- Menedżer w dziale rezerwacji
- Pracownik sieci hotelowej
- Revenue menedżer
- Concierge
- Właściciel hotelu
Co jeszcze powinieneś wiedzieć?
Program specjalności konsultowaliśmy z pracodawcami, ekspertami i praktykami hotelarstwa, którzy często są również naszymi wykładowcami. W czasie warsztatów i ćwiczeń wykorzystujemy nowoczesne środki dydaktyczne takie jak case study, dobre praktyki, gry biznesowe czy oprogramowanie wspierające zarządzanie hotelem i restauracją. Jako student poznasz programy: Oracle Hospitality Suite8, Amadeus Selling Platform Connect.