Czego nauczysz się, wybierając tę specjalność?

  • Poznasz nowoczesnych techniki zarządzania operacyjnego i strategicznego w hotelu i gastronomii 
  • Dowiesz się, jak stosować wskaźniki analizy ekonomicznej, które są niezbędne do określenia stanu i kondycji przedsiębiorstwa
  • Będziesz wykorzystywać zasady rachunkowości w małych i średnich przedsiębiorstwach hotelarskich
  • Będziesz zarządzać portfelem usług HoReCa, planować i wdrażać nowe produkty hotelarskie 
  • Poznasz zasady rekrutacji i zarządzania personelem w hotelu i gastronomii
  • Będziesz umiał wykorzystać właściwe narzędzia marketingu 
  • Zyskasz umiejętność profesjonalnej obsługi gościa indywidualnego i grupowego 
  • Ukształtujesz i rozwiniesz swoje kompetencji kierownicze, poznasz techniki negocjacyjne 
  • Zrozumiesz znaczenie zarządzania jakością 
sw-byd
Studia hybrydowe
 

Zajęcia ćwiczeniowe zrealizujesz na uczelni, a wykłady – online, na platformie MS Teams, w czasie których z wykładowcami i kolegami z grupy kontaktujesz się przez internet, w czasie rzeczywistym (synchronicznie). Dodatkowo skorzystasz z materiałów zamieszczanych na platformie Moodle, w dogodnym dla Ciebie czasie (asynchronicznie).

sw-byd

Praca dla Ciebie

  • Menedżer hotelu 
  • Kierownikprzedsiębiorstwa gastronomicznego 
  • Menedżer restauracji 
  • Menedżer w dziale rezerwacji 
  • Pracownik sieci hotelowej 
  • Revenue menedżer 
  • Concierge 
  • Właściciel hotelu 

Co jeszcze powinieneś wiedzieć?

Program specjalności konsultowaliśmy z pracodawcami, ekspertami i praktykami hotelarstwa, którzy często są również naszymi wykładowcami. W czasie warsztatów i ćwiczeń wykorzystujemy nowoczesne środki dydaktyczne takie jak case study, dobre praktyki, gry biznesowe czy oprogramowanie wspierające zarządzanie hotelem i restauracją. Jako student poznasz programy: Oracle Hospitality Suite8, Amadeus Selling Platform Connect.

sw-byd

Program studiów

PRZEDMIOTY REALIZOWANE W RAMACH SPECJALNOŚCI
Zobacz program studiów
Pobierz stronę do PDF