Program studiów
Program studiów na tej specjalności obejmuje m.in.:
- podstawy gastronomii,
- organizację technik i usług hotelarskich,
- funkcjonowanie obiektów bazy noclegowej.
Przedmioty kształcenia ogólnego:
- BHP
- EKONOMIA
- ETYKA
- JĘZYK OBCY I 1
- JĘZYK OBCY I 2
- JĘZYK OBCY I 3
- JĘZYK OBCY I 4
- JĘZYK OBCY II 1
- JĘZYK OBCY II 2
- JĘZYK OBCY II 3
- JĘZYK OBCY II 4
- JĘZYK POLSKI BRANŻOWY
- METODY EFEKTYWNEGO UCZENIA SIĘ
- MICROSOFT 365
- PODSTAWY KOMUNIKACJI SPOŁECZNEJ
- PRACA ZESPOŁOWA Z WYKORZYSTANIEM NARZĘDZI IT
- PRAWO W TURYSTYCE I REKREACJI
- RÓŻNICE KULTUROWE
- SOCJOLOGIA
- WPROWADZENIE DO PROJEKTU KIERUNKOWEGO
- WYCHOWANIE FIZYCZNE
- WYCHOWANIE FIZYCZNE
- WYKŁAD DO WYBORU W JĘZYKU ANGIELSKIM
- ZRÓWNOWAŻONY ROZWÓJ
Przedmioty kierunkowe:
- DZIEDZICTWO KULTUROWE DOLNEGO ŚLĄSKA
- EKONOMIKA TURYSTYKI I REKREACJI
- GEOGRAFIA TURYSTYCZNA
- HOTELARSTWO
- KRAJOZNAWSTWO Z ELEMENTAMI HISTORII ARCHITEKTURY
- OBSŁUGA RUCHU TURYSTYCZNEGO
- ORGANIZACJA IMPREZ INCENTIVE
- PODSTAWY FINANSÓW PRZEDSIĘBIORSTWA TURYSTYCZNEGO I REKREACYJNEGO
- PODSTAWY MARKETINGU I BADAŃ MARKETINGOWYCH
- PODSTAWY REKREACJI
- PODSTAWY TURYSTYKI
- PRAKTYKA ZAWODOWA 1
- PRAKTYKA ZAWODOWA 2
- PROGRAMOWANIE I ORGANIZACJA REKREACJI
- PROJEKT KIERUNKOWY 1
- PROJEKT KIERUNKOWY 2
- TURYSTYKA AKTYWNA
- ZACHOWANIA ORGANIZACYJNE W TURYSTYCE I REKREACJI
Przedmioty specjalnościowe:
- Ekologia i ochrona środowiska
- Etykieta w hotelu
- Funkcjonowanie obiektów bazy noclegowej
- Obsługa gościa hotelowego z elementami informacji turystycznej
- Organizacja imprez w hotelarstwie i gastronomii
- Organizacja technik i usług hotelarskich
- Podstawy gastronomii
- Systemy informatyczne w hotelarstwie
- Zarządzanie w przedsiębiorstwie hotelarskim