Czego nauczysz się, wybierając tę specjalność?
Podczas nauki poznasz tajniki zarządzaniem działalnością gastronomiczną, planowaniem diety i organizacją żywienia w turystyce oraz rekreacji. Poznasz rynek i produkt hotelarski, zarządzanie jakością obsługi oraz finansami w przedsiębiorstwie hotelarskim. Zyskasz zaawansowaną wiedzę i praktyczne umiejętności z zakresu obsługi klienta w hotelach. Otrzymasz możliwość pracowania na profesjonalnym oprogramowaniu oraz narzędziach branżowych, co pozwoli Ci na wykorzystanie najnowocześniejszych rozwiązań w rzeczywistej pracy w branży turystycznej.
Praca dla Ciebie:
Po ukończeniu studiów możesz pracować jako:
- menedżer hotelu,
- kierownik restauracji,
- audytor jakości w hotelarstwie
Program studiów
Przedmioty specjalnościowe:
-
Podstawy żywienia człowieka,
-
Zarządzanie działalnością gastronomiczną - Kurs gastronomiczny,
-
Planowanie diety i organizacja żywienia w turystyce oraz rekreacji,
-
Rynek i produkt hotelarski,
-
Zarządzanie jakością obsługi w przedsiębiorstwie hotelarskim,
-
Zarządzanie finansami w przedsiębiorstwie hotelarskim
Kontakt
Na Twoje pytania odpowie Biuro Rekrutacji
Uwaga! Dnia 27.11 (środa) Biuro Rekrutacji czynne będzie od godziny 11.00
Budynek C - pokój 003
Aleja Grunwaldzka 238A
80-266 Gdańsk
- rekrut@gdansk.merito.pl STUDIA WYŻSZE
- rekrutacjasp@gdansk.merito.pl STUDIA PODYPLOMOWE
- pn-wt: 09:00 - 16:00
- śr: 11:00 - 16:00
- cz-pt: 09:00 - 16:00