Czego nauczysz się, wybierając tę specjalność?
- Poznasz najnowsze trendy w branży hotelarskiej i gastronomicznej.
- Dowiesz się, jak stosować wskaźniki analizy ekonomicznej, które są niezbędne do określenia stanu i kondycji przedsiębiorstwa.
- Będziesz wykorzystywać zasady rachunkowości w małych i średnich przedsiębiorstwach hotelarskich.
- Będziesz zarządzać portfelem usług HoReCa.
- Poznasz zasady rekrutacji i zarządzania personelem w hotelu i gastronomii.

Kierunek Turystyka i rekreacja możesz studiować również w języku angielskim:
- Tourism and recreation (w przygotowaniu)
- Program studiów

Praca dla Ciebie
- menedżer hotelu
- kierownik przedsiębiorstwa gastronomicznego
- menedżer restauracji
- kierownik hotelu lub restauracji na statku pasażerskim


Na zajęciach często pracowaliśmy w grupach. To wymagało współpracy i zaufania. Każdy musiał przełamać własne bariery, co powodowało mocne scalanie grupy. Warsztatowa forma nauki wiązała się dodatkowo z bardzo dobrą zabawą. Doszłam do wniosku, że takie metody doskonale zdadzą egzamin w pracy!
Nie czekaj, zapisz się już teraz!
Do 27 maja
czesne już od
560 zł
526 zł
miesięcznie
Zapisując się do 27 maja zyskujesz:
- 800 zł dzięki zniżce w czesnym, która na studiach II stopnia i II stopnia z podyplomowymi rozliczana jest przez cały okres studiów, obniżając proporcjonalnie każdą kolejną ratę czesnego.
- Dodatkowo jesteś zwolniony(-na) z opłaty wpisowej w wysokości 85 zł.
- Jeśli jesteś naszym absolwentem, zyskasz jeszcze więcej. Twoja zniżka w czesnym wyniesie 1200 zł i będzie rozliczana przez cały okres studiów, obniżając proporcjonalnie każdą kolejną ratę czesnego.
- Dodatkowo jesteś zwolniony(-na) z opłaty wpisowej w wysokości 85 zł.
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 526 zł/mies.
Program studiów
- Organizacja pracy hotelu i restauracji
- Zarządzanie sprzedażą usługi hotelowej
- Strategie marketingowe na rynku usług HoReCa
- Biznesplan przedsiębiorstwa hotelarskiego
- Przedsiębiorstwo hotelarskie jako model biznesu
- Obiekt hotelarski i gastronomiczny na rynku MICE
- Zarządzanie portfelem usług hotelarskich i gastronomicznych
- Współczesne trendy w hotelarstwie i gastronomii
- Zarządzanie sytuacjami kryzysowymi w branży hotelowej
- Zarządzanie zasobami ludzkimi
- Rachunkowość małych i średnich przedsiębiorstw
- International business negotiations (przedmiot w języku angielskim)
- Zarządzanie zespołem
- CRM - zarządzanie relacjami z klientami
- Komunikacja międzykulturowa w biznesie
Wykładowcy
Partnerzy kierunku
Współpracujemy z wieloma firmami, dzięki czemu na bieżąco dostosowujemy program nauczania do wymagań danej branży.
Kontakt
Na Twoje pytania odpowie Biuro Rekrutacji Studia II stopnia
W dniach 01-04.05 Biuro Rekrutacji będzie nieczynne.
budynek RR, parter
ul. Ratajczaka 1-3
61-891 Poznań
Telefon:
Godziny otwarcia:
- pn-wt: 09:00 - 16:00
- śr: 10:00 - 15:00
- cz-pt: 09:00 - 16:00
- so: 10:00 - 14:00