Program studiów
Program studiów obejmuje przedmioty kierunkowe, realizowane przez wszystkich studentów oraz przedmioty specjalnościowe indywidualnie dobrane do poszczególnych specjalności, które możesz wybrać.
MODUŁ SPECJALNOŚCIOWY (wspólny dla wszystkich specjalności):
- Seminarium magisterskie
- Wykłady do wyboru
- Praktyka zawodowa
- Praktyka zawodowa – dyplomowa
WYBRANE PRZEDMIOTY KSZTAŁCENIA PODSTAWOWEGO, KIERUNKOWE:
- Współczesne koncepcje zarządzania
- Etyka w biznesie
- Język obcy I z elementami języka specjalistycznego
- Język obcy II z elementami języka specjalistycznego
- Polityka turystyczna
- Strategie rozwoju turystyki
- Produkt turystyczny
- Zarządzanie przedsiębiorstwem turystycznym
- Zarządzanie marką
- World Tourism Regions
- Zarządzanie jakością w turystyce
- Badanie i analiza rynku turystycznego
- Współczesne trendy w turystyce i rekreacji
Specjalność: ORGANIZACJA HOTELARSTWA I GASTRONOMII
- Strategie i modele biznesu hotelowego
- Kreowanie wizerunku hotelu
- Współczesne trendy w hotelarstwie i gastronomii
- Zarządzanie jakością usług hotelowych i gastronomicznych
- Kompetencje i role organizacyjne menedżera usług turystycznych i hotelarskich
- Rachunkowość zarządcza w hotelarstwie i turystyce
- Zarządzanie operacyjne w przedsiębiorstwie hotelowym
- Organizacja wydarzeń przemysłu spotkań
- Hotelarstwo i gastronomia - ćwiczenia terenowe
- Przedsiębiorstwo hotelarskie - wizyta studyjna
Specjalność: MENEDŻER TURYSTYKI PROZDROWOTNEJ
- Współczesne trendy w turystyce zdrowotnej
- Międzynarodowy rynek usług turystyki zdrowotnej
- Turystyczne formy aktywności
- Zarządzanie przedsiębiorstwem turystyki zdrowotnej
- Produkt turystyki zdrowotnej
- Kreowanie produktu polskich uzdrowisk
- Marketing turystyki zdrowotnej
- Zarządzanie strefą wellness i Spa
- Turystyka prozdrowotna - ćwiczenia terenowe
- Przedsiębiorstwo turystyki zdrowotnej - wizyta studyjna