Opis kierunku

Studia w formule hybrydowej.
 
Nową wiedzę i umiejętności zdobywasz, dzięki zajęciom realizowanym w formie hybrydowej. Część zajęć będzie odbywać się w formie tradycyjnej w salach wykładowych, a część w formie online na platformie MS Teams. W zajęciach uczestniczysz zgodnie z ustalonym harmonogramem zjazdów.

 

Poleć znajomemu studia na Uniwersytecie WSB Merito w Toruniu, zyskaj 10% zniżki w czesnym. Szczegóły, BON do pobrania:

 

BON

 

srs hybryda.png

Ważne: Rekrutacja na studia podyplomowe na tym kierunku została zakończona. Zostaw nam kontakt, wypełniając poniższy formularz, a my poinformujemy Cię, gdy nabór ruszy ponownie.

 

Wypełnij formularz

 

Od kilku lat branża winiarska w Polsce nieprzerwanie i dynamicznie się rozwija. Stale powstają nowe winnice i zwiększa się areał upraw winogron. Z dnia na dzień przybywa importerów wina, rośnie sprzedaż i spożycie tego trunku, a w raz z nimi kształtuje się kultura winiarska. Warto jednak zadać sobie sprawę z tego, że branża winiarska podlega ścisłym prawnym regulacjom. Nim więc zdecydujesz się na prowadzenie tego pasjonującego biznesu, warto zgłębić wszystkie aspekty wiedzy potrzebnej do odniesienia sukcesu w tej dziedzinie. 

sp_sesjalato_62

Studia podyplomowe na kierunku „Winiarstwo – pasjonujący biznes” są odpowiedzią na chęć podniesienia kompetencji z zakresu szeroko pojętego biznesu winiarskiego. Przyniosą rzetelną wiedzę  z takich obszarów, jak: regulacje prawne w zakresie uprawy winorośli, analiza sensoryczna, technologia produkcji wina, logistyka, negocjacje, brand marketing, a wspólne z wykładowcami wizyty w zakładach produkcyjnych czy winnicach przyniosą szereg potrzebnych doświadczeń i kontaktów biznesowych. 

sp_sesjalato_92

Partnerem kierunku Winiarstwo - pasjonujący biznes jest firma Henkell Freixenet Polska, która jest częścią międzynarodowej Grupy Henkell Freixenet - światowego lidera w kategorii win musujących*. Najważniejszymi markami w portfolio firmy Henkell Freixenet Polska to Freixenet (nr 1 na świecie*), Mionetto Prosecco (nr 1 w kategorii prosecco w Polsce**). Firma dysponuje bogatym zapleczem technologicznym i produkcyjnym, z którego potencjału korzysta wiele firm siostrzanych. Henkell Freixenet Polska eksportuje produkty do wielu krajów Europy, Azji, Ameryki, i Afryki, ponad to importuje i dystrybuuje najlepsze wina z całego świata.

 

*Wg IWSR 2022 wina musujące bez szampanów, wartość sprzedaży **Henkell Freixenet za NielsenIQ, Panel Handlu Detalicznego, Cała Polska z Dyskontami (Food) Sprzedaż wartościowa w okresie II 2021 - I 2022 w kategorii: Wina musujące segment: Prosecco

logo henkell

Jesteś zainteresowany/zainteresowana dofinansowaniem do studiów podyplomowych?

 

Sprawdź dofinansowania dla klienta indywidualnego:

Więcej informacji dla klienta indywidualnego

 

Sprawdź dofinansowanie dla firm:

Więcej informacji dla firm

zniżki toruń

Jeśli jesteś zainteresowany studiami podyplomowymi i chcesz dowiedzieć się więcej zostaw do siebie kontakt!
Wypełnij formularz, a my skontaktujemy się z Tobą.

 

Zostaw kontakt

kontakt

Cel studiów

Absolwenci kierunku z powodzeniem będą mogli podjąć pracę we wszystkich przedsiębiorstwach działających w obszarze branży alkoholowej, ze szczególnym uwzględnieniem sektora winiarskiego. Pozyskana wiedza i umiejętności predestynują do pracy na stanowiskach związanych z zarządzaniem produktem oraz zarządzaniem kategorią.  

Absolwenci po ukończeniu tych studiów mogą również pracować i rozwijać swoją karierę w sektorze HoReCa, gdzie z powodzeniem będą realizować zadania na stanowiskach menedżerskich, takich jak kierownik zmiany, menedżer restauracji czy F&B manager. 

Korzyści

  • Zdobędziesz teoretyczną i praktyczną wiedzę popartą konkretnymi przykładami w zakresie wiedzy o winie, regionach winiarskich, a także poznasz tajniki profesjonalnej analizy sensorycznej i degustacji wina. 
  • Poznasz regulacje prawne obowiązujące na rynku wina w Polsce i EU. 
  • Zrozumiesz zasady działania polskiego oraz światowych rynków winiarskich. 
  • Zyskasz świadomość, jakie zmiany można wdrażać w swoich firmach, żeby efektywniej i nowocześnie zarządzać ofertą produktową. 
  • Uporządkujesz dotychczasową wiedzę z zakresu zarządzania produktami i markami alkoholowymi. 
  • Wzmocnisz kompetencje w obszarze nowoczesnych narzędzi zarządzania ofertą produktową i markami alkoholowymi. 
  • Uporządkujesz całościową wiedzę z zakresu skutecznej sprzedaży. 

Dla kogo?

  • Pracowników sektora HoReCa – sommelierów, menedżerów baru i restauracji, F&B managerów 
  • Pracowników sieci handlowych – kupców, kierowników kategorii 
  • Przedstawicieli i doradców handlowych 
  • Właścicieli firm dystrybucyjnych i importerów 
  • Pasjonatów, którzy chcą zgłębiać tajniki świata wina 

Partnerzy kierunku

Współpracujemy z wieloma firmami, dzięki czemu na bieżąco dostosowujemy program nauczania do wymagań danej branży.

Nie czekaj, zapisz się online. Pierwsi korzystają najwięcej!

do 29 listopada
czesne już od
271 zł
254 zł
miesięcznie

Zapisując się do 29 listopada, zyskujesz 800 zł, dzięki: 

  • 400 zł zniżki w czesnym rozliczanej przez cały okres studiów, proporcjonalnie do wybranego systemu ratalnego, 

  • 400 zł dzięki zwolnieniu z opłaty wpisowej. 

 

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 254 zł/mies. 

Jeśli jesteś naszym absolwentem, zyskasz 800 zł: 

  • 400 zł zniżki w czesnym rozliczanej przez cały okres studiów, proporcjonalnie do wybranego systemu ratalnego, 

  • 400 zł dzięki zwolnieniu z opłaty wpisowej. 

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 229 zł/mies. 

Program studiów

Program studiów podyplomowych na kierunku Winiarstwo - pasjonujący biznes.

Liczba miesięcy nauki: 9
Liczba godzin: 170
Liczba zjazdów: 10
Liczba semestrów: 2
Zobacz program studiów

Wykładowcy

MagdaLENA Zielinska_FOTO.jpg
Tomasz potrzebowski.jpg
gloria- collell
Magdalena Zielińska

Prezes Związku Pracodawców Polska Rada Winiarstwa – organizacji  reprezentującej branżę winiarską w Polsce. Z wykształcenia biotechnolog, o specjalizacji  związanej z przemysłem spożywczym, a ściślej - fermentacyjnym. Zawodowo zaangażowana w projekty, których celem jest tworzenie...

Tomasz Potrzebowski

Absolwent prestiżowego kursu WSET Level 4 – Diploma w Weinakademie Österreich. Ukończył go jako jedna z pierwszych osób w Polsce i trafił tym samym do grona 10 000 absolwentów na świecie.

Całe zawodowe życie związany z branżą winiarską – obecnie jako Ekspert Winiarski i...

Gloria Collell

Pochodząca z Hiszpanii enolog i winemaker. Ponad 25 lat związana z winnicami Freixenet i Segura Viudas. Obecnie odpowiedzialna za wprowadzanie na rynek nowych produktów oraz obszar turystyki winiarskiej. W pracy codziennej wspiera różne działy w firmie Henkell-Freixenet. Z pasją...

Poznaj innych wykładowców

Kontakt

Na Twoje pytania odpowie Biuro Rekrutacji - studia podyplomowe, studia MBA

Budynek A, pokój nr 005
Młodzieżowa 31A 87-100 Toruń
87-100 Toruń

Telefon: +48 538 688 806 studia podyplomowe
Godziny otwarcia:
  • pn: 08:00 - 16:00
  • wt: 10:00 - 17:00
  • śr: 08:00 - 16:00
  • cz: 10:00 - 16:00
  • pt: 08:00 - 15:00
Pobierz stronę do PDF