Program studiów
Program studiów podyplomowych na kierunku Winiarstwo - pasjonujący biznes.
OBSZAR TEMATYCZNY I
(66 godz.)
- Podstawy wiedzy o winie 10h
- Regiony winiarskie świata 30h
- Analiza sensoryczna i podstawy degustacji 6h
- Technologia produkcji wina: winifikacja 16h
- Regulacje prawne w zakresie uprawy winorośli i produkcji wina 4h
OBSZAR TEMATYCZNY II
(40 godz.)
- Ekonomiczne aspekty uprawy winorośli i produkcji wina 8h
- Światowe rynki wina oraz podstawy handlu winem w Polsce i na świecie 6h
- Podstawy prawne funkcjonowania rynku wina w UE 4h
- Logistyka na rynku wina 2h
- Zarządzanie ofertą produktową 8h
- Organizacja i proces sprzedaży 2h
- Budowanie efektywnego zespołu i psychologia motywacji 8h
- Negocjacje w biznesie 2h
OBSZAR TEMATYCZNY III
(36 godz.)
- Brand marketing na rynku wina 16h
- Badania marketingowe i badania rynkowe 8h
- Komunikacja w branży winiarskiej 8h
- Kulturowe aspekty wina 4h
OBSZAR TEMATYCZNY IV
(28 godz.)
- Wizyta w Henkell Freixenet Polska 6h
- Wizyta w winnicy w regionie 6h
- Wizyta w Hiszpanii – Freixenet oraz Segura Viudas – wyjazd opcjonalny na własny koszt 16h
FORMA ZALICZENIA
Test końcowy