Program studiów

Program studiów podyplomowych na kierunku Winiarstwo - pasjonujący biznes.

Liczba miesięcy nauki: 9
Liczba godzin: 170
Liczba zjazdów: 10
Liczba semestrów: 2
OBSZAR TEMATYCZNY I
(66 godz.)
  • Podstawy wiedzy o winie        10h
  • Regiony winiarskie świata      30h
  • Analiza sensoryczna i podstawy degustacji            6h
  • Technologia produkcji wina: winifikacja                  16h
  • Regulacje prawne w zakresie uprawy winorośli i produkcji wina  4h
OBSZAR TEMATYCZNY II
(40 godz.)
  • Ekonomiczne aspekty uprawy winorośli i produkcji wina  8h
  • Światowe rynki wina oraz podstawy handlu winem w Polsce i na świecie  6h
  • Podstawy prawne funkcjonowania rynku wina w UE 4h
  • Logistyka na rynku wina 2h
  • Zarządzanie ofertą produktową 8h
  • Organizacja i proces sprzedaży 2h
  • Budowanie efektywnego zespołu i psychologia motywacji 8h
  • Negocjacje w biznesie 2h
OBSZAR TEMATYCZNY III
(36 godz.)
  • Brand marketing na rynku wina 16h
  • Badania marketingowe i badania rynkowe 8h
  • Komunikacja w branży winiarskiej 8h
  • Kulturowe aspekty wina  4h
OBSZAR TEMATYCZNY IV
(28 godz.)
  • Wizyta w Henkell Freixenet Polska 6h
  • Wizyta w winnicy w regionie  6h
  • Wizyta w Hiszpanii – Freixenet oraz Segura Viudas – wyjazd opcjonalny na własny koszt 16h
FORMA ZALICZENIA

Test końcowy