![Marcin Pieczyński](/wroclaw/sites/wroclaw/files/styles/professor_list/public/people/Fotoram.io%282%29_0.jpg?itok=YT51aQGd)
Menedżer kierunku studiów dietetyka na Uniwersytecie WSB Merito we Wrocławiu, wykładowca akademicki z zakresu technologii żywności na studiach pierwszego stopnia. Mgr inż. technologii żywności i żywienia człowieka, specjalista psychodietetyki. W ciągu ostatnich 20 lat teorię i praktykę łączył kierując przedsiębiorstwami z różnych branż przemysłu spożywczego m.in. ubojnią marki Duda, mroźnią marki Jarzyny Meyer oraz prowadząc własną działalność produkcyjną. Absolwent kierunków technologia żywności i żywienia człowieka oraz dietetyka na Uniwersytecie Przyrodniczym we Wrocławiu, studiów podyplomowych z dietetyki na Uniwersytecie SWPS, studiów podyplomowych rachunkowość i kontrola finansowa na Uniwersytecie Ekonomicznym we Wrocławiu oraz studiów podyplomowych poradnictwo i terapia osób uzależnionych w Wyższej Szkole Teologiczno-Społecznej w Warszawie. Obecnie w trakcie uzyskiwania uprawnień z zakresu terapii uzależnień oraz coachingu/mentoringu.