Program studiów
Przedmioty specjalnościowe:
- Żywienie kobiet ciężarnych i karmiących,
- Projektowanie diet w chorobach autoimmunologicznych,
- Żywienie w chorobach metabolicznych i gastroenterologii,
- Dietetyka w geriatrii i gerontologii,
- Poradnictwo żywieniowe w chorobach nowotworowych.
Praktyki i staże
(960 godz.)
Praktyki studenckie to ważny element studiów. Studenci studiów licencjackich oraz jednolitych studiów magisterskich realizują 960 godzin praktyk (24 tygodnie), zdobywając doświadczenie zawodowe. Jeśli pracujesz w zawodzie zgodnym z kierunkiem studiów, możesz zaliczyć praktyki na podstawie zatrudnienia. W trakcie studiów masz też szansę na płatny staż. Programy stażowe przygotowują pracodawcy, z którymi współpracujemy, dostosowując wymagania do stanowisk, co ułatwia pierwsze kroki zawodowe.
Nauka języka obcego
Na studiach stacjonarnych:
-
240 godzin nauki jednego języka obcego (60 godzin w semestrze, od 2 do 5 semestru).
Na studiach niestacjonarnych:
-
64 godziny nauki jednego języka obcego w 2 i 3 semestrze.
Możesz wybrać: j. angielski, j. niemiecki, j. hiszpański, j. rosyjski.
Sposób zaliczenia studiów
Tworzysz w zespole projekt dyplomowy, który rozwiązuje praktyczny lub teoretyczny problem związany z Twoim kierunkiem. Badając literaturę i przeprowadzając własne analizy, pracujesz nad autorską propozycją rozwiązania problemu. Wszystko, czego nauczysz się podczas studiów, pozwala Ci na stworzenie profesjonalnej pracy opartej na realnych danych i działaniach. by uzyskać tytuł licencjata, taki projekt musisz obronić przed komisją. To Ty wyznaczasz kierunek swojego projektu!